RESEARCHER INFORMATION

นิติพงศ์ จิตรีโภชน์

Associate Professor

ภาควิชาอุตสาหกรรมเกษตร
E-Mail : nitipongj@nu.ac.th
Room : AG-1232
โทรศัพท์ : 055-962747
  • วิทยาศาสตรบัณฑิต (เกียรตินิยมอันดับสอง), ประมง, มหาวิทยาลัยขอนแก่น, 2540
  • วิทยาศาสตรมหาบัณฑิต, ผลิตภัณฑ์ประมง, มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์, 2543
  • Doctor of Philosophy, Food Science and Technology, Tokyo University of Marine Science and Technology , 2548

ผลิตภัณฑ์ประมง, - เคมีของไขมันและน้ำมันและปฏิกิริยาออกซิเดชัน, - การแปรรูปอาหาร,

- ผลิตภัณฑ์ประมง, - เคมีของไขมันและน้ำมันและปฏิกิริยาออกซิเดชัน, - การแปรรูปอาหาร, การพัฒนาผลิตภัณฑ์ออาหาร,

รองหัวหน้าภาควิชาอุตสาหกรรมเกษตร 2559 - 2562
รองหัวหน้าภาควิชาอุตสาหกรรมเกษตร 2562 - 2565

Project

  • ทุนวิจัยภายใน 3 โครงการ (หัวหน้าโครงการ 2 โครงการ, ผู้ร่วมวิจัย 1 โครงการ)
  • ทุนวิจัยภายนอก 50 โครงการ (หัวหน้าโครงการ 35 โครงการ, ผู้ร่วมวิจัย 15 โครงการ)

 

Output

  • บทความ/ประชุมวิชาการ 4 เรื่อง (ตีพิมพ์ในวารสารวิชาการ 3 เรื่อง, นำเสนอในการประชุม/สัมมนา 1 เรื่อง
  • ทรัพย์สินทางปัญญา 0 เรื่อง (ลิขสิทธิ์ 0 เรื่อง, อนุสิทธิบัตร 0 เรื่อง, สิทธิบัตร 0 เรื่อง)
  • สิ่งประดิษฐ์ 0 เรื่อง (การขึ้นทะเบียนพันธุ์พืช พันธุ์สัตว์ 0 เรื่อง)

 

Outcome

  • การนำผลงานไปใช้ประโยชน์ 0 เรื่อง (เชิงวิชาการ 0 เรื่อง, เชิงนโยบาย/บริหาร 0 เรื่อง, เชิงสาธารณะ 0 เรื่อง, เชิงพาณิชย์ 0 เรื่อง)

 

Award

  • 1 รางวัล (เกียรติบัตร 1 รางวัล, งานวิจัย/สิ่งประดิษฐ์ 0 รางวัล, ประชุมวิชาการ 0 รางวัล)
# Document Title Authors Year Source Cited By
1 Effects of thermal treatments on physico-chemical properties antinutritional factor reductions of Sacha Inchi (Plukenetia volubilis) meal. Naresuan University Journal: Science and Technology. Suwanangul, S., Jittrepotch, N., & Ruttarattanamongkol, K. 2021 Naresuan University Journal: Science and Technology. (NUJST), 29(3), 43-55. 0
2 Effects of solvent types and citric acid concentration on the extraction of antioxidants from the black rice bran of Oryza sativa L.CV. Hom Nin. 2 Halee, A., Supavititpatana, P., Ruttarattanamongkol, K., Jittrepotch, N., Rojsuntornkitti, K., & Kongbangkerd, K. 2018 Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences, 8(2), 765-769. 0
3 Influence of pH and extraction condition on antioxidant properties from purple sticky rice (Oryza sativa L. Glutinosa). Sun, B.T., Kongbangkerd, K., Rojsuntornkitti, K., & Jittrepotch, N. 2018 Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences, 8(2), 847-852. 0
4 Effects of different extracting conditions on antioxidant activities of Pleurotus flabellatus Pumtes, P., Rojsuntornkitti, K., Kongbangkerd, T. & Jittrepotch, N. 2016 International Food Research Journal, 23(1), 173-179. 0
5 Physico-chemical and sensory properties of Plaa-som, a Thai fermented fish product prepared by using low sodium chloride substitutes. Jittrepotch, N., Kongbangkerd T., & Rojsuntornkitti, K 2015 . International Food Research Journal, 22(2), 721-730. 0
6 Effects of extracting conditions on phenolic compounds and antioxidant activity from different grape processing byproducts. Samavardhana, K., Supawititpattana, P., Jittrepotch, N., Rojsuntornkitti, K., & Kongbangkerd, T. 2015 International Food Research Journal, 22(3), 1171-1180. 0
7 Effects of combined antioxidants and packing on lipid oxidation of salted dried snakehead fish (Channa striata) during refrigerated storage. Jittrepotch, N., Raksakulthai, N., R., Rojsuntornkitti, K., and Kongbangkerd, T. 2014 International Food Research Journal, 21(1), 91-99. 0
8 The study of microwave heating time on chemical and microbiological properties and sensory evaluation in sweet fermented glutinous rice (Khao-Mark). Tochampa W, Jittrepotch N, Kongbangkerd T, Kraboun K, Rojsuntornkitti K. 2011 International Food Research Journal 18(1):239-48. 0
9 ). Influence of microwave irradiation on lipid oxidation and acceptance in peanut (Arachis hypogaea L.) seeds. Jittrepotch, N., Kongbangkerd, T., & Rojsuntornkitti, K. 2010 . International Food Research Journal, 17(1), 173-179. 0
10 Substitution of nitrite by Chinese red broken rice powder in Thai traditional fermented pork sausage (Nham). K. Rojsuntornkitti, N. Jittrepotch, T. Kongbangkerd and K. Krabon. 2010 International food research journal. 17 (1): 153-161. 0
11 . Influence of microwave irradiation on lipid oxidation and acceptance in peanut (Arachis hypogaea L.) seeds. Nitipong Jittrepotch, Teeraporn Kongbangkerd and Kamonwan Rojsuntornkitti 2010 . International food research journal. 17 (1): 173-179. 0
12 Effects of EDTA and a combined use of nitrite and ascorbate on lipid oxidation in cooked Japanese sardine (Sardinops melanostictus) during refrigerated storage. Nitipong Jittrepotch, Hideki Ushio and Toshiaki Ohshima. 2006. 2006 Food Chemistry.99 (1) : 70-82. 0
13 Oxidative stabilities of triglyceride and phospholipids fractions of cooked Japanese sardine meat during low temperature storage. Nitipong Jittrepotch, Hideki Ushio and Toshiaki Ohshima. 2006. 2006 Food Chemistry. 99(2) : 360 - 367. 0